Ga het schooljaar fluo in

Nog even en het is zo ver, de vakantie is bijna over en het nieuwe schooljaar komt er aan. Er gaan binnenkort dus weer een hele hoop kinderen te voet en met de fiets door de ochtendspits richting school. En zeker in Merksem waar er veel scholen zijn. Zien en gezien worden in het verkeer is dan nog belangrijker dan anders, voor klein én groot!

Voor de voetgangers is het maken van oogcontact met aankomende chauffeurs bij het oversteken belangrijk en voor de fietsers de niet meer verplichte uitgestrekte arm die kenbaar maakt wanneer je een bocht wilt maken. En natuurlijk moeten ook de autobestuurders waakzaam blijven.

Om de veiligheid te verhogen is het zeker ook aan te raden om reflecterende fluokledij te dragen. Ook het bevestigen van fluo op boekentas en fiets is een goede manier om de zichtbaarheid te verbeteren. Let er ook op dat je fiets met de start van het nieuwe schooljaar tip top in orde is. Slechte remmen of een defect licht maken het er niet veiliger op.

Een project dat werkt aan de veiligheid is het 10-op-10-project van de provincie Antwerpen<\a>. Met dit project wilt men werken aan de veiligheid van de schoolomgeving, verkeerslessen voor de kinderen en de betrokkenheid van de ouders. Vorig schooljaar deden er 7 scholen uit Merksem mee met dit project, slechts 2 van hen behaalden het label : GO! Melgesdreef (Melgesdreef 113) voor het 5de jaar en Sint-Eduardus (Broeder Frederikstraat 3) voor het 2de jaar.

Deze scholen behaalden het label niet : Sint-Ludgardisschool (du Chastellei 48), Het Laerhof (Laarsebaan 100), Virgo Maria-instituut (Terlindenhofstraat 206), GVBS Sint-Jozef (Winkelstap 108), KS Virgo Maria Instituut (Terlindenhofstraat 220).

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.