Politie pakt geseinde man die van balkon wou springen

Vanavond, omstreeks 18u30, heeft de Antwerpse Politie een geseinde man gearresteerd aan de Groenendaallaan in Merksem. Bij zijn vluchtpoging wou de man van het balkon op de derde verdieping springen om aan de politie te ontkomen. De feiten speelden zich af in een gebouw op de Groenendaallaan 73, schuin over de Ullenhofstraat.

De politie kwam dinsdag omstreeks 17.30 uur aan om de veroordeelde te arresteren. Hij moest namelijk nog een gevangenisstraf uitzitten. De man verschanste zich op het balkon en dreigde ermee naar beneden te springen. De Groenendaallaan werd afgesloten voor alle verkeer en de brandweer plaatste een luchtkussen onderaan het gebouw.

Na een uur onderhandelen kon de man overhaald worden om terug naar binnen te gaan. Het Bijzonder Bijstandsteam was via het dak op het balkon geklommen om zo te verhinderen dat de man opnieuw naar buiten zou gaan. Uiteindelijk kon de man  zonder slag of stoot worden overmeesterd.

Over zijn identiteit en de reden van de gevangenisstraf werd nog geen verdere informatie vrijgegeven.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.