Werken Bredabaan gaan door tijdens Merksem Feest

Terwijl Merksem op 1 september feest viert op Bredabaan, zal de aannemer gedurende het weekend verder werken. Het komt namelijk goed uit dat de trams niet rijden op 1 september. zo kan men de aanpassingen doen die nodig zijn om vanaf 2 september via het nieuwe traject te rijden. Tram 2 en 3 rijden vanaf dan via de Minister Delbekelaan naar de Bredabaan.

Dat betekent dat ze niet langer door de Frans De L’ Arbrelaan zullen rijden en dat de haltes daar (halte Gasthuishoeve in de richting van Keizershoek en de halte Burgemeester Nolf in beide richtingen) niet meer zullen worden bediend.

Daarom wordt er een nieuwe tijdelijke halte gemaakt in de werfzone op de Bredabaan ter hoogte van het kruispunt met de Frans De L’ Arbrelaan.

Op zaterdag 31 augustus tussen 12 en 20 uur zal er een pendelbus rijden om reizigers te vervoeren van de eindhalte Keizershoek naar de halte Groenendaallaan ter hoogte van McDonalds, waar ze kunnen overstappen op de tram.

Omdat het vernieuwen en het aansluiten van de tramsporen niet kan gebeuren op momenten dat de tram rijdt, en het traject klaar moet zijn voor 2 september zal de aannemer nog enkele extra inspanningen moeten leveren. Als gevolg hiervan kan het zijn dat hij nog enkele nachten moet werken in de aanloop naar dit weekend. De bewoners in de werfzone zullen daarvan op de hoogte gebracht worden door middel van een infobrief van de aannemer.

Vanaf het moment dat de tram niet meer rijdt, op zaterdag 31 augustus vanaf 12 uur, zal de aannemer ook het stuk Bredabaan afsluiten tussen de Nieuwdreef en de Groenendaallaan in de richting naar Antwerpen.

De aannemer zal reeds signalisatie plaatsen ter hoogte van de Ringlaan om het doorgaand verkeer om te leiden via de Ringlaan. Handelaars blijven bereikbaar en plaatselijk verkeer is toegelaten.

Zo kan hij veilig de betonnen tram-busbaan uitbreken. Het beton moet letterlijk worden weggeschoten, zodat het veiliger is om doorgaand verkeer en geparkeerde wagens te weren. Daarom zal er eveneens een parkeerverbod gelden in de hele werfzone. Handelaars blijven uiteraard steeds te voet bereikbaar.

Vanaf maandag 2 september zal er terug kunnen worden geparkeerd en kan het verkeer weer rijden over de Bredabaan in de richting van de stad.

Bron Wijkoverleg Merksem

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.