Tot 6 jaar cel voor 9 overvallen op Bredabaan

Ismail E.O. (20) en Mohammed A. (19) uit Merksem moesten zich maandag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verantwoorden voor 9 gewapende overvallen op de Bredabaan in Merksem. Het openbaar ministerie vorderde voor beiden zes jaar cel en 1.800 euro boete.

In de periode december 2012 en februari 2013 was er een golf van overvallen op de Bredabaan. Daar kwam op 7 februari een einde aan met de arrestatie van de beklaagden. Ze wilden toen een hold-up plegen op de Carrefour Express, maar een personeelslid had de politie verwittigd. De mannen sloegen op de vlucht en werden even later door agenten van de tram geplukt. Ismail E.O. had het pistool nog op zak dat hij tegen het hoofd van de kassierster had gezet en Mohammed A. had een koksmes bij.

Het onderzoek toonde aan dat de twee verantwoordelijk waren voor de overvallen op filialen van Kruidvat, Zeeman, Carrefour, Wibra, Pearl, Mobistar en op restaurant ’t Voorhuys. Ismail E.O. betwistte zijn betrokkenheid niet. Mohammed A. vroeg de vrijspraak voor de hold-ups op Kruidvat en ’t Voorhuys.

Volgens hun advocaten zijn de beklaagden tijdens hun voorhechtenis tot inzicht gekomen. Ze pleitten voor een straf deels met uitstel en gekoppeld aan de nodige voorwaarden. Drie slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en eisen schadevergoedingen.

Het vonnis volgt op 16 september.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.