Bevrijdingsfeesten 2013

Ook dit jaar viert Merksem de bevrijding met onder andere een huldiging en een groot dansfeest. Het hele gebeuren heeft dit jaar plaats op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2013.

Er wordt een groot dansfeest georganiseerd in Bouckenborgh park. Men start met een retrobal in de tent met DJ Danny van Tichelen van Radio Minerva. De sfeer wordt vervolgens gegarandeerd door Swingzapoppin, een zeer geslaagde fusie van de muzikale band Nomad Swing en de dansformatie The Dipsy Doodles. Samen brengen ze een onweerstaanbare combinatie van muziek en dans en, wees gewaarschuwd, stilzitten is moeilijk, maar kijken is evenzeer leuk !

Swingzapoppin swingt als geen ander en voert het publiek mee naar de broeierige sfeer van het tussenoorlogse New York toen de jazz en swing hoogdagen beleefden in de Harlemse clubs, met nog steeds tot de verbeelding sprekende namen als The Cotton Club en The Savoy Ballroom. De getalenteerde muzikanten van Nomad Swing brengen een gevarieerd repertoire van bekende en minder bekende dansnummers uit de gloriedagen van de swing met de muziek van oa. Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Django Reinhardt en The Mills Brothers.

The Dipsy Doodles zorgen voor de kers op de taart ! Twee piekfijn uitgedoste danskoppels swingen er op los en zijn een lust voor het oog. Bruisend van energie brengen ze bij diverse nummers een flitsende danspartij met duidelijke roots in de lindy hop scène van de dertiger jaren. Dus trek snel die dansschoenen aan en swingen maar ! Kijkt u liever ? Geen probleem. U zal ogen en oren tekort komen !

De avond wordt afgesloten met een schitterende vuurwerkshow voor kasteel Bouckenborgh.

De festiviteiten in detail:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.