Moeder Aller Handbalderby’s.

Na 10 lange jaren mocht OLSE opnieuw aantreden in de eerste nationale afdeling, ook de supporters konden dit smaken want we speelden voor een afgeladen sporthal.

De kalendermaker gaf OLSE al dadelijk een schitterend geschenk, de buren uit Hoboken die zichzelf als Play-Off kandidaat zien mochten op bezoek komen in de Rode Loop. De moeder aller handbalderby’s stond eindelijk terug op het programma.

Sasja kwam met een gerust gemoed naar Merksem, ze zouden dit varkentje even wassen, maar ze kwamen bedrogen uit.

OLSE nam de beste start en via 3 – 1 na 5 minuten, met dank aan Jos Riské die flitste als in zijn beste jaren, ging het naar 7 – 7 op het kwartier, iedereen dacht nu gaat het gebeuren Sasja gaat OLSE met huid en haar verslinden maar niets was minder waar. Een goed sluitende verdediging met Jasper Mendes als secuur sluitstuk en Wim Verhaegen als afwerker brachten OLSE terug 10 – 8 voor na 20 minuten. Een tijdstraf aan OLSE zijde en de ervaring van Sasja bracht hen op en over OLSE gelukkig kon Johannes Verhoeven met 3 doelpunten op rij de schade beperken maar niet beletten dat OLSE bij de rust tegen een 13 – 16 achterstand aankeek.

Ook in de tweede helft liet OLSE zien dat ze er plezier in hadden om terug bij de elite te kunnen aantreden. Kristof Van Wesemael een hele wedstrijd op hoog niveau en een nu ook in het spel betrokken Tom Hens brachten OLSE na een kwartier terug op gelijke hoogte van Sasja 20 – 20. Stefan Brehme vooral hij beperkte OLSE de volgende 10 minuten tot 2 doelpuntjes en Ivan Kopljar zorgde 5 minuten voor affluiten voor het beslissende 22 – 26 kloofje. Sasja kon op ervaring de wedstrijd uitspelen maar OLSE zorgde voor het laatste doelpuntje 24 – 28 was de terechte uitslag.

Een vogel maakt de lente niet maar een wilskrachtig OLSE laat zien dat de Rode Loop terug de hel is waar topploegen niet zomaar gaan komen winnen. De oude gloriën in talrijke mate aanwezig waren het unaniem eens dit was het beste OLSE dat we in het laatste decennia gezien hebben.

OLSE: Johannes Verhoven 5,Jos Riské 5,Kristof Van Wesemael 4,Tom Hens 4,Wim Verhaegen 3,Dirk Claessens 2,Sten Dielen 1.

Sasja: Roelants 7,Kopljar 6,Jacobs 5,Gijs 3,De Pillecijn 3,Sas 2,Meulders 1,Johnson 1.