Winkelverkenners

Het MAS gaat op zoek naar de geschiedenis van lokale buurtwinkels en lanceert een oproep naar vrijwilligers die willen gaan praten met winkeliers. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden zich melden .

Het MAS vertelt verhalen over Antwerpen en de wereld aan de hand van een rijke collectie beelden, objecten en getuigenissen. Het project Winkelverkenners bekijkt de verhalen van de bakker, de slager en kruidenier om de hoek. Het MAS zoekt 15 vrijwilligers die mee op zoek willen gaan naar de sporen van deze lokale voedingswinkels.

Het team van geselecteerde Winkelverkenners krijgt eind 2013 een inleidende cursus en gaat vanaf 2014 gedurende zes maanden op pad om te gaan praten met lokale winkeliers. Zo verzamelen ze interessante verhalen, foto’s en objecten. De Winkelverkenners bezoeken ieder één winkelplek in Antwerpen: de Bredabaan (Merksem), de Van Wesenbekestraat – Handelstraat (Antwerpen) of het centrum van Berendrecht en Zandvliet. In 2015 worden de resultaten gepresenteerd.

Praktisch

Geïnteresseerden kunnen tot 7 oktober een mailtje sturen naar winkelverkenners@stad.antwerpen.be of bellen naar 0491 96 10 77.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.