United Tongeren – OLSE Merksem 35 – 22

Puberend OLSE botst op volwassen spelend Tongeren.

Tongeren schoot het best uit de startblokken en plaatste OLSE dadelijk op achtervolging 3 – 0 na 5 minuten. OLSE herstelde zich langzaam en kwam na 10 minuten bij 4 – 4 op gelijke hoogte. Tongeren bleef wel steeds de leiding op eisen en na 20 minuten was er zowaar terug een 2 punten kloof 11 – 9. Het einde van de eerste helft verliep voor OLSE een beetje moeilijk, enkele technische schoonheidsfoutjes werden door Tongeren vakkundig afgestraft. De ruststand 18 – 12 liet vermoeden dat Tongeren er in de tweede helft een walk over ging van maken.

De tweede helft kwam OLSE gedreven uit de kleedkamer en plaatsten ze zowaar een 1 – 5 op het scorebord 19 – 16 na 8 minuten en de wedstrijd kon opnieuw alle kanten uit. Het nu volgende kwartier verviel OLSE in de fouten die ze vorig seizoen ook maakten. Kon dit vorig jaar nog enigszins verdoezeld worden dan werden ze nu elke keer opnieuw afgestraft. Van elk foutje of onachtzaamheid maakte het ervaren Tongeren handig gebruik en zo liepen ze 5 minuten voor tijd uit tot 32 – 18. De laatste 5 minuten vonden de OLseërs terug de weg naar de netten en op het eindsignaal stond er 35 – 22 op het scorebord.

Groeipijnen zijn niet leuk maar we moeten erdoor, en zolang we ervan leren zit er een positief kantje aan de hele zaak.

OLSE : Johannes Verhoeven 7,Kristof Van Wesemael 5,Wim Verhaegen 4,Tom Hens 3,Jos Riske 2,FrankNtibashirakandi 1.

Tongeren: Devisch 7,Tasevski 6,Stulens 4,De Beule 4,Tica 4,Bolaers 4,Schepers 2,Idahosa 2,Tack 1,Glesner 1.

Guido Hens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.