Infomarkt over de A102 en R11bis in Antwerpen

In september kan u uitgebreid kennismaken met de plannen voor de A102 en de R11bis. Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid organiseert dan een reizende infomarkt over de mogelijke aanleg van die nieuwe wegen in de Antwerpse regio. U bent welkom in Mortsel, Merksem en Wijnegem.

De A102 en de R11bis zullen het knooppunt van de E19 en de A12 in Ekeren verbinden met de E313/E34 in Wommelgem en de E19 in Wilrijk. Volgens de huidige plannen worden ze ondergronds aangelegd. Het doel? De verkeersdruk op de Antwerpse Ring verminderen en het sluipverkeer in de zuidoostrand van Antwerpen tegengaan.

Voor de A102 en de R11bis aangelegd kunnen worden, moeten onafhankelijke experts een milieueffectenrapport opmaken. In dat plan-MER bestuderen ze de impact van de nieuwe wegen op mens, milieu, ruimte en mobiliteit. Ze onderzoeken ook relevante alternatieven.

Om het plan-MER zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden, worden de plannen voor de A102 en de R11bis in een kennisgevingsdossier gebundeld en in het najaar ter inzage gelegd in de betrokken steden en gemeenten. Alle inwoners kunnen dan reageren en melden wat er volgens hen extra onderzocht moet worden en op welke manier. Ze kunnen ook suggesties doen voor nog te onderzoeken alternatieven.

In september stelt het Agentschap Wegen en Verkeer de plannen voor de A102 en de R11bis voor op een reizende infomarkt. Die vindt plaats op drie locaties en staat open voor alle inwoners uit de hele Antwerpse regio. Kom langs en leer meer over dit belangrijke mobiliteitsproject.

VRIJDAG 20 SEPTEMBER 2013
14.00 – 21.00 uur
Zaal ’t Parkske
Edegemsestraat 26
2640 MORTSEL

ZONDAG 22 SEPTEMBER 2013
10.00 – 17.00 uur
Districtshuis Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 MERKSEM

MAANDAG 23 SEPTEMBER 2013
14.00 – 21.00 uur
Gemeenschapscentrum ’t Gasthuis
Turnhoutsebaan 199
2110 WIJNEGEM

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.