Stad Antwerpen sloopt kleine vzw’s

Voor de eerste keer ooit moeten kleine vzw’s die een lokaaltje huren van de stad enorme huurgelden betalen. Zo kregen 3 Merksemse vzw’s die een lokaal huren in de Terlindenhofstraat 150 te Merksem plots torenhoge rekeningen gepresenteert. Grote firma’s, verenigingen en vzw’s kunnen zulke bedragen ongetwijfeld wel betalen, maar kleine vzw’s zijn de pineut. Er wordt dan ook vanuit de Merksemse verenigingen een oproep gedaan om samen overleg te plegen en actie te ondernemen.

Er zijn al 3 vzw’s die bezwaarschrift indienen:
– het Merksems Muziektheater Daphne -MMixed
– Lieve Suys met Scaldis Cantate
– de Sport vereniging van Eddy Van Scheersteen

Deze huurgelden zijn ongetwijfeld de doodsteek voor alle kleine vzw’s. Aangezien ze statutair niet eens winst mogen maken, hebben deze verenigingen ook geen budget om dit soort van onverwachte rekeningen te betalen. Een oplossing zou gevonden kunnen worden in sponsoring. Maar het aantal kleine handelaars dat in de huidige crisistijden wilt sponsoren is klein.

De vzw Merksems Muziektheater Daphne heeft een brief geschreven naar burgemeester Bart De Wever en districtsraadvoorzitter Luc Bungeneers waarin ze een oproep doen om terug te komen op deze beslissing. Het is trouwens niet zo dat er op dit moment geen huur wordt betaald, alleen zijn de bedragen iets vzw vriendelijker.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.