OLSE MERKSEM – HASSELT 20 – 32

OLSE liet van bij de aanvang zien dat het de kampioenen van Hasselt geen vrijgeleide zou geven. Hasselt opende wel de score maar was daarna op achtervolgen aangewezen. Na 10 minuten wezen de bordjes 5 – 3 onder impuls van Stijn Sterck en Kristof Van Wesemael. Hasselt beende bij en nam de leiding over maar Tom Hens en Wim Verhaegen lieten niet los en na 22 minuten was de stand nog steeds in evenwicht 10 – 10. Was het Hasselt dat nu een tandje bij stak of kwam het door het feit dat de Merksemse kanonnen met zijn allen op de bank zaten, feit is dat Hasselt op 5 minuten tijd de wedstrijd in een voor hen goede plooi legden bij de rust wezen de bordjes 10 – 16 met dank aan Jasper Mendes, alweer schitterend in doel, die OLSE voor een nog grotere achterstand behoede.

Vooraleer de OLSE – kanonnen in de tweede helft het goede ritme terug beet hadden wezen de bordjes na 10 minuten 11 – 19. Gelukkig werd er in deze periode goed verdedigd en liet Jasper Mendes zijn kunnen eens te meer bewonderen. OLSE vond echter geen antwoord op de snelheid van Jeffrey Jacobs die zich met 11 doelpunten tot uitblinker van de wedstrijd speelde. Zo eindigde de wedstrijd op 20 – 32.

OLSE: Kristof Van Wesemael 5,Stijn Sterck 5, Tom Hens 4,Wim Verhaegen 3,Sten Dielen 1,Mats De Coster 1,Johannes Verhoeven 1.

Hasselt: Jacobs 11,Bogaerts 7,Houbrechts 3,Köhlen 3,Jackers 2,Vanderstraeten 2,Robijns 2,Gusumano 1,l’Hoest 1.

Rest mij nog een dikke proficiat te wensen aan Wim Verhaegen die als kersverse vader toch het beste van zichzelf gaf.