Grote Stroboer voor Michel Pradolini (K.Merksem-AN SC)

Sinds 1996 wordt jaarlijks de ereprijs “de Grote Stroboer” uitgereikt door het districtsbestuur van Merksem. Die prijs wordt toegekend aan een verdienstelijke Merksemnaar of een verdienstelijke Merksemse vereniging. Het districtscollege besliste om dit jaar de prijs toe te kennen aan de heer Michel Pradolini. Op zaterdag 21 september om 11 uur, wordt de prijs uitgereikt tijdens een ontvangst in het districtshuis.

Michel Pradolini, voorzitter van de Koninklijke Merksem Antwerpen Noord Sporting Club, werd dit jaar door het districtscollege verkozen tot laureaat van de ereprijs ‘de Grote Stroboer’.

Toen Pradolini midden jaren 2000 voorzitter werd van SC Merksem blies hij de voetbalclub met zijn verfrissende visie opnieuw leven in. Door hem werd SC Merksem meer dan alleen maar een voetbalclub, het is ondertussen een sociaal netwerk waar iedereen terecht kan.

Zo wordt het begrip diversiteit hoog in het vaandel gedragen: in de club sporten meer dan 70 verschillende nationaliteiten. Daarom wordt er van iedere speler een ijzeren discipline gevraagd: op het veld wordt er enkel Nederlands gesproken, zodat iedereen elkaar kan begrijpen. Maar ook het juiste uniform dragen of op tijd komen, vergroten het samenhorigheidsgevoel van de club. Op deze manier draagt ook de club haar steentje bij tot de maatschappelijke opvoeding. Het wederzijds respect komt ook terug in de invulling van de verschillende festiviteiten in de club, zo kan je er zowel couscous als frietjes eten en staan de pintjes er naast de muntthee en de fairtrade drankjes.

Ook aan mindervaliden wordt er gedacht: het Jef Mermansstadium, waar de club haar thuisbasis heeft, is speciaal aangepast zodat het voor iedereen makkelijk toegankelijk is. En dat kan je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten: niemand mag zich uitgesloten voelen. Jaarlijks organiseert de club ook een groot G-voetbal toernooi voor mensen met een mentale beperking.

Daarnaast geeft SC Merksem ook nog de nodige aandacht aan de ouderen in onze samenleving: de duiveltjes gaan regelmatig eens op bezoek bij de ouderen in het RVT Sint-Bartholomeus om er samen met hen leuke activiteiten te ondernemen. Oudere voetballiefhebbers worden opgehaald door vrijwilligers van de club om voor een prikje naar de matchen te komen kijken.

Verder biedt KMANSC iedereen een tweede kans, zo kunnen veroordeelden met een taakstraf steeds bij hen terecht om een helpende hand te bieden. Maar ook langdurig werklozen kunnen via het project Werkvorm bij hen aan de slag gaan.

Zoals u ziet is de Koninklijke Merksem Antwerpen Noord Sporting Club meer dan enkel een voetbalclub. Ze dient als voorbeeld voor hoe een sportvereniging in de samenleving hoort te staan. Daarom is het districtsbestuur trots om de voorzitter een hart onder de riem te kunnen steken met het uitreiken van de ereprijs “de Grote Stroboer”.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.