Brand Salvialei

UPDATE In de nacht van dinsdag op woensdag heeft het gebrand in een huis aan de Salvialei nr 23 te Merksem. De drie bewoners (twee vrouwen van 65 en 42 en een man van 47) konden veilig ontkomen en werden door de buren opgevangen. De brand ontstond waarschijnlijk door een kortsluiting.

Rond 3 uur ’s nachts bleek de electriciteit te zijn uitgevallen. Toen één van de bewoners de zekering opnieuw activeerde werd dit gevolgd door een explosie op de bovenverdieping. Die was zo hevig dat de ramen sprongen en het glas tot aan de overkant van de straat vloog. Als gevolg van de explosie ontstond er een hevige brand. Toen de brandweer aankwam, kwamen de vlammen al door het dak.

De aanpalende huizen liepen ook schade op. Van het huis met nr 21 werd de dakgoot en het plat dak door de brand beschadigd. De woning met nummer 25 liep vooral waterschade op in de gang en de woonkamer. De brandweer moest gaten boren in de muur van huisnummer 23 om het bluswater door te laten. Een wagen die geparkeerd stond voor de getroffen woning werd ook beschadigd. Door de hitte was een raam van de woning gesprongen. Het versplinterde glas kwam op de auto terecht. De brandweer bleef de hele nacht en ochtend ter plaatse om na te blussen.

Volgens de stadsingenieur is er instortingsgevaar. Het pand werd onbewoonbaar verklaard. Het parket beval het labo ter plaatse. Zij onderzoeken de oorzaak van de brand.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.