Poezenliefhebbers

Naar aanleiding van Werelddierendag, nodigt het districtscollege alle Merksemse poezenmoeders en – vaders uit voor een ontvangst in Kasteel Bouckenborgh. Momenteel zijn er 55 geregistreerde poezenliefhebbers in Merksem. Deze vrijwilligers mogen met hun officiële voederpas zwerfkatten te eten geven. Ze trotseren weer en wind en investeren zelf een aardige duit om ervoor te zorgen dat de zwerfkatten elke dag voldoende gezonde voeding en verzorging krijgen. Het gebeurt dat deze vrijwilligers zwerfkatten vangen om ze te laten steriliseren of castreren. Dat gebeurt dan door de Coördinatie Antwerpse Dierenbescherming (CAD). Op die manier wordt vermeden dat de kattenpopulatie alsmaar groter wordt.

Om de werking van CAD te ondersteunen, schenkt het district tijdens deze ontvangst 500 euro voor medische kosten waaronder sterilisatie en castratie. Naast de castratie en sterilisatie van zwerfkatten heeft CAD ook nog andere projecten. Zo beheren zij een databank met verloren en gevonden huisdieren en staan zij in voor opvang en socialisering van kittens van zwerfkatten, die later ter adoptie worden aangeboden.

Deze ontvangst met receptie gaat door op vrijdag 4 oktober van 17 tot 19 uur in Kasteel Bouckenborgh, Bredabaan 561, 2170 Merksem.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.