Enorme verkeersoverlast door nieuwe verkeerslichten

Een aanpassing aan de regeling van de verkeerslichten op het kruispunt van de Schijnpoortweg en de Slachthuislaan in combinatie met werken op de rijvakken aan de lichten zorgde gisteren voor lange files, de hele dag door. Omstreeks 8u30 stond de file al over de hele lengte van de brug van’t Sportpaleis (Burgemeester Gabriël Theunisbrug). Ook de andere dagen van de week is er enorme hinder aan het kruispunt met regelmatig files, de hele dag door, tot ver op de Noorderlaan en op de brug. De hinder heeft alles te maken met een aanpassing die het Agentschap Wegen en Verkeer een week geleden doorvoerde.

Het kruispunt aan de Slachthuislaan/singel en Schijnpoortweg is een zwart punt en het Agenstschap Wegen en Verkeer kreeg de opdracht om het kruispunt veiliger te maken. Er werd beslist om “conflictvrije” verkeerslichten te plaatsen. Dat houdt in dat de verkeersstromen worden opgeknipt en dat er zo weinig mogelijk stromen tegelijk kunnen bewegen. Dat zorgt voor meer veiligheid, maar het maakt ook dat bepaalde verkeersstromen langer moeten wachten.

Momenteel zorgt de aanpassing voor veel hinder, maar het Agentschap Wegen en Verkeer denkt er nog niet aan om iets aan de situatie te veranderen. Wel volgen ze de situatie op en volgen er indien nodig nog aanpassingen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.