Week van de Poëzie

Naar jaarlijkse gewoonte zal Merksem ook in 2014 meedoen met de Week van de Poëzie. En ook dit jaar kan je met jouw gedicht of foto in het park én in een mooi brochure staan. Het thema is ‘verwondering’. De 35 beste en meest originele inzendingen worden in een dichtbundel gegoten en worden verwerkt in een poëzieroute in het park tijdens de Week van de Poëzie van 27 januari tot en met 2 februari 2014.

‘Verwondering’ kan je heel ruim interpreteren. Denk bijvoorbeeld aan een zomerse regenbui, een plezante verrassing, de zeven wereldwonderen, een heerlijke taart, een prachtig cadeau, een verrassende blik,… Kortom, alles wat je verwondert.

Alle inwoners van Merksem, iedereen die in Merksem werkt, leerlingen van Merksemse scholen en Merksemse fotoclubs kunnen één gedicht en/of foto opsturen. Een jury maakt een selectie van de 35 beste en origineelste inzendingen. Voor elk gedicht wordt er een passende foto gezocht.

De inzendingen moeten eigen werk zijn, met vermelding van naam, leeftijd en adres. Dublicaten komen niet in aanmerking. Een gedicht bestaat uit maximum 30 lijnen en is een getypte tekst. Een foto moet minstens 1 MB of 300 dpi groot zijn.

De inzendingen moeten binnen zijn voor 25 oktober 2013. De gedichten worden per voorkeur gemaild als Wordbestand naar poezie.merksem@stad.antwerpen.be.
Als alternatief kan een getypte tekst in een enveloppe afgegeven worden aan de balie van het districtshuis met de vermelding ‘Week van de Poëzie’ of via post naar District Merksem, Week van de Poëzie, Burg. J. Nolfplein 1, 2170 Merksem. Via dezelfde weg kan je de foto’s bezorgen. Bij afgifte of via post moet de foto dan wel op een digitale drager staan.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.