Proa-team van Antwerpse politie verijdelt gewapende overval op Carrefour Express

Zaterdagavond rond 20 uur probeerden drie daders warenhuis Carrefour Express in de Lambrechtshoekenlaan te overvallen. Politiemensen van het proa-team* konden de overval verijdelen. Eén verdachte (15) werd onmiddellijk door hen bij de kraag gevat. In de buurt pakte de politie nog eens drie verdachten op.

Zaterdag iets voor 20 uur sloot een medewerkster van het warenhuis de deuren. Kort daarna hoorde ze geklop. Drie mannen, gemaskerd met bivakmutsen en gewapend met een mes en knuppel, stonden op de inkomdeuren te bonken. Ze riepen dat ze geld wilden en probeerden binnen te raken. Ondertussen verschuilde de werkneemster zich samen met een collega in de toiletten. Daar belden ze de politie.

Het proa-team dat de verdachten eerder op de avond al in de gaten had, ‘verstoorden’ hen tijdens hun overval. Het drietal ging lopen. Eén van hen, een jongen van 15, kon onmiddellijk gevat worden. Na een grootscheepse zoekactie in de buurt, pakte de politie nog drie andere verdachten op. Na onderzoek bleken zij niets met de feiten te maken te hebben. Zij mochten nadien beschikken. De 15-jarige bekende de feiten. Hij wordt vandaag voorgeleid voor de jeugdrechter. De politie zet het onderzoek verder en spoort zijn twee kompanen op.

De twee winkelbediendes waren zwaar onder de indruk van de feiten. Zij werden opgevangen door politiemensen van de dienst slachtofferzorg.

*PROA-team
Het PROA-team van Lokale Politie Antwerpen werd bijna twee jaar geleden opgericht en bestaat uit een 20-tal politiemensen. Het team treedt vooral op in burger en ondersteunt de interventieploegen bij het vatten van verdachten. Het team voert ook controles uit op plaatsen waar meer meldingen zijn van criminaliteit of overlast. De teamleden volgen veelplegers op en helpen de recherche of de Strafuitvoeringsrechtbank met het opsporen van gezochte personen. Voor opdrachten met een hoog risico wordt nauw samengewerkt met het Bijzonder Bijstandsteam (BBT). Daarnaast maken ze ook deel uit van de arrestatie-eenheden van Lokale Politie Antwerpen, die optreden bij risicovolle evenementen of onverwachte rellen.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.