Visé – OLSE Merksem 31 – 32

Na een zware competitiestart als nieuwkomer bij de elite moest OLSE vandaag tussen de lijnen in en tegen Visé. De eerste subtopper waar we mochten tegen spelen en iedereen geloofde erin dat we vandaag minstens zouden meespelen tot het eindsignaal.

Visé nam de beste start na 5 minuten hadden ze zelfs eens zoveel gescoord als OLSE 4 – 2. Maar OLSE beende bij onder impuls van een outstanding Kristof Van Wesemael en een als van ouds scorende Jos Riské ging het na een kwartier op en over Visé 8 – 9. Als nu ook Mats De Coster en Dirk Claessens zich met de feiten gingen bemoeien groeide de voorsprong langzaam maar zeker en Sander Gebruers plaatste op slag van rust een redelijk geruststellende 14 – 18 op het scorebord.

OLSE of moeten we zeggen Kristof Van Wesemael kwam na de rust het meest gedreven op het veld, in zijn eentje zorgde hij met 4 doelpunten op een rij voor een maximale voorsprong van 15 – 22 na 7 minuten. Visé voelde nattigheid en schakelde een tandje bij of was OLSE er gerust in en was de concentratie een beetje zoek? Wie zal het zeggen feit is dat Visé langzaam aan hun achterstand begon te knagen. Weerwerk van Johannes Verhoeven ten spijt maar 10 minuten voor tijd wezen de bordjes 24 – 29, niets onrustwekkends maar de traditionele 10 zwakke minuten van OLSE waren nog niet gespeeld. De meegereisde supporters schoven dan ook een beetje heen en weer op hun stoel. Tom Hens en Sander Gebruers konden OLSE voorlopig nog op winst houden maar in de allerlaatste minuut stak Visé toch de hand uit naar een puntendeling 31 – 31 met nog 30 seconden op het bord. De laatste aanvalsgolf was voor OLSE, een “assist” van Tom Hens die de bal via een verdedigend blok tot bij, hoe kan het anders, Kristof Van Wesemael, man van de match, bracht en deze poeierde droog en keihard vanop 9 meter de bal tegen de netten.

Dolle vreugdetaferelen bij OLSE het feestje kon beginnen. Eindstand 31 – 32. Een zwaluw maakt de lente niet maar dit is een stevige opsteker.

OLSE: Kristof Van Wesemael 12,Jos Riské 5,Tom Hens 3,Mats De Coster 3,Johannes Verhoeven 3,Dirk Claessens 3,Sander Gebruers 2,Wim Verhaegen 1.

VISE: Danesi 6,Ducheman 6,Neuville 6,Vancosen 5,Vreven 4,Langer 2,Glesner 2.

Guido hens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.