Rotary en Oscare organiseren benefietconcert voor Kinderbrandwondenfonds

Symfonisch orkest Frascati Symphonic treedt op 14 november in Antwerpen op ten voordele van het Kinderbrandwondenfonds. Oscare en Rotary Antwerpen Oost organiseren dit concert in AMUZ om met de opbrengst kinderen met brandwonden en hun familie te steunen. Het Kinderbrandwondenfonds zet zijn financiële middelen onder meer in voor dure en niet-terugbetaalde behandelingen maar ook voor opvang en ondersteuning, psychologische begeleiding en voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek ter verbetering van de kwaliteit van littekenbehandeling, preventie- en sensibiliseringscampagnes en voor de ontwikkeling van educatieve projecten.

Naast Rotary Antwerpen Oost zet ook Oscare zijn schouders onder de organisatie van het concert. Oscare combineert medische verzorging met gratis psychologische bijstand en onderzoek naar littekenvorming. Koen Maertens, directeur van brandwondencentrum Oscare zag het aantal patiënten de voorbije jaren sterk stijgen. Zo vonden het voorbije jaar liefst 732 mensen de weg naar Oscare. Onder hen vaak ook kinderen. Voor Oscare-directeur Koen Maertens is ook het ondersteunen van het Kinderbrandwondenfonds daarom van het grootste belang.

Het concert vindt plaats in cultuurcentrum AMUZ in het centrum van Antwerpen. Op het programma staan onder meer werk van Leonard Bernstein, Edvard Grieg en Modest Moessorgski. Presentator van dienst is Kurt Van Eeghem.

Tickets zijn aan 22 € te koop bij Oscare, Rotary Antwerpen Oost, of via www.concertboeking.be, zie ook via www.oscare.be.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.