Stelling Leibos ingestort door stormwind

UPDATE

Vanmorgen is in Merksem, aan een appartementsgebouw aan Leiebos 21-23, een grote stelling omgewaaid als gevolg van de hevige rukwinden. De stelling stond, 13 verdiepingen hoog, tegen de gevel van het gebouw. Het bovenste deel van de stelling viel op de naastgelegen parking. Daar werd een tiental wagens beschadigd, sommige daarvan zijn total loss. Er werd gelukkig niemand gewond.

Het onderste deel van de stelling was eveneens zeer wankel en dreigde ook in te gaan storten. 15 bewoners van een naastgelegen gebouw werden tijdelijk geëvacueerd om te vermijden dat zij eventueel slachtoffer zouden worden moest het tweede deel van de stelling ook instorten. Die mensen werden met een bus van De Lijn overgebracht naar het buurtcentrum Den Brem.

De stellingbouwer en de brandweer voerden de nodige werken uit om het deel van de stelling dat nog recht staat te verankeren om verder onheil te voorkomen.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.