Medewerkers groothandelszaak overvallen

Vannacht, om 3.45 uur, gebeurde er een gewapende overval op een groothandelszaak in groenten en fruit, gevestigd in de Sint-Bartholomeusstraat in Merksem.

Drie gemaskerde en gewapende mannen (er was sprake van een handvuurwapen en een mes) waren de zaak binnengedrongen via een openstaande poort. Ze bedreigden twee personeelsleden die in de zaak aanwezig waren. Die twee slachtoffers werden allebei geboeid en gedwongen op de grond te gaan zitten. Twee andere medewerkers, die even later toekwamen op hun werk, ondergingen hetzelfde lot. Eén van hen probeerde op zeker moment het mes, waarmee hij werd bedreigd, weg te duwen. Daarbij raakte hij lichtgewond aan de handen. Een collega van hem, die volgens de overvallers niet vlot genoeg wilde meewerken, kreeg enkele slagen. Ook hij werd lichtgewond.

Toen een verantwoordelijke van de zaak toekwam werd ook hij op zijn beurt bedreigd. Hij verzette zich niet en hij opende de aanwezige kluis in zijn bureel. De daders konden geld (biljetten en muntstukken) buitmaken. Ze liepen daarop naar buiten. Daar werden ze geconfronteerd met nog twee medewerkers die daar net toekwamen. De verdachte met het vuurwapen loste op zeker moment twee schoten. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk ging het om een alarmpistool want nergens werden kogelinslagen teruggevonden.

De drie verdachten liepen weg via de Winkelhaakstraat. Daar werd later een deel van de buit (zak met muntstukken) teruggevonden. Dat geld werd aan de verantwoordelijke van de zaak teruggegeven. Van de drie daders ontbreekt momenteel nog elk spoor. Van de overval werden camerabeelden gemaakt. Die zullen aan de politie worden bezorgd voor verder onderzoek naar de daders.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.