Beyne – OLSE 29 – 28

OLSE nog te wisselvallig.

OLSE kon vandaag een schitterende zaak doen, winst op Beyne bracht hen min of meer in veilige wateren maar het draaide anders uit.

Na een gelijkopgaand eerste kwartier 5 – 6 kon OLSE onder impuls van Jos Riské en Johannes Verhoeven een eerste kloofje slaan 6 – 10 na 20 minuten. Beyne kon dankzij de vele OLSE missers bij de rust de schade beperken tot 2 doelpuntjes. We bereikten met een 13 – 15 voorsprong de rust maar toen hadden we zeker al evenveel open doelkansen de nek omgewrongen. En is het niet de wet van Murphy die zegt dat je dan veel kans maakt om het deksel op de neus te krijgen?

Laat het, in de tweede helft, nu ook nog in verdediging beginnen rammelen en zo kon Beyne ten volle profiteren van de off-day en het slecht gericht zijn van de Merksemse kanonnen. Hoe alweer Jos Riské nu gesteund door Kristof Van Wesemael en Tom Hens ook probeerden de bakens te verzetten Beyne kwam stapje voor stapje terug en nam 5 minuten voor tijd een stevige optie op de zege 26 – 23. Beyne maakte het nog spannend maar OLSE moest op het einde toch met lege handen naar huis 29 – 28. Jammer een gemiste kans om de rest van het seizoen met een geruster hart tegemoet te zien.

Voilà indien er nog iemand aan zou getwijfeld hebben, de krachtverhoudingen in de hoogste afdeling zijn nu duidelijk.

5 ploegen die strijden om de begeerde Play-offs en daaraan verbonden Beneliga en 5 ploegen die zullen strijden om de degradatie te ontlopen.

OLSE : Jos Riské 10,Johannes Verhoeven 6,Kristof Van Wesemael 6,Tom Hens 5,Dirk Claessens 1.

BEYNE: Erevesse 6,Geradon 5,Thoelen 5,Lurkin 3,Dolce 3,Danse 2,Vladescu 2,Yanchev 1,Valkeners 1,Meode 1.

Guido hens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.