98% chauffeurs blaast negatief tijdens alcoholcontrole aan Ijzerlaan

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag hield de verkeersafdeling van Lokale Politie Antwerpen een alcoholcontrole op de grens met Merksem. De controles gingen door aan de Ijzerlaan.

1160 chauffeurs werden aan de kant gezet om te blazen. Acht van hen hadden het resultaat ‘alarm’ (A). Dit wil zeggen dat ze een alcoholwaarde hadden tussen de 0,22 en 0,35 mg per liter uitgeademde alveolaire lucht (UAL). Dit komt overeen met een waarde tussen de 0,5 en 0,8 promille. Ze kregen een rijverbod van drie uur.

Zestien chauffeurs bliezen positief (P). Zij hadden meer dan 0,35 mg per liter uitgeademde alveolaire lucht oftewel meer dan 0,8 promille alcohol in het bloed. Zij moesten hun wagen zes uur aan de kant laten staan. Van drie van deze 16 automobilisten werd het rijbewijs daarenboven onmiddellijk ingetrokken (resultaat boven de 0,65 mg/UAL).

De politie liet drie chauffeurs een drugstest (speekseltest) doen omdat ze fysieke tekenen vertoonden van drugsgebruik. Alle drie de testen resulteerden negatief.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.