Sasja – OLSE 25 – 22

OLSE heeft dan toch een ander gezicht.

Na het debacle van de vorige weken gingen de supporters met een klein hartje naar Sasja. Maar OLSE toonde vandaag wel karakter.

Het was al vlug duidelijk dat de verdedigingen de eerste viool zouden spelen en vandaag kon OLSE terug rekenen op een outstanding Jasper Mendes. Via 1 – 3 na 5 minuten leek OLSE de beste start te hebben genomen. Na 10 minuten had Sasja de bordjes terug in evenwicht 3 – 3 na 10 minuten en ze stoomden door naar 9 – 5 na 20 minuten dankzij Kevin Jacobs die zich met 10 doelpunten en een resem assists tot redder van Sasja zou spelen. OLSE liet niet begaan en onder impuls van Dirk Claessens, flitsend als weleer, kwam OLSE bij de rust terug tot op 1 doelpunt 12 – 11.

De koffie was bij OLSE beter verteerd dan bij Sasja en vooral Kristof Van Wesemael zorgde ervoor dat OLSE op en over Sasja ging, na 5 minuten stond OLSE terug aan de leiding met 12 – 14. Op het kwartier leek OLSE op weg naar een stunt want een aanvallend lam gelegd Sasja keek op naar een 15 – 18 achterstand. En dan misschien het keerpunt in de wedstrijd OLSE miste na een prachtige actie een huizenhoge kans en Sasja kon in de tegenaanval de kloof die 4 punten had kunnen bedragen milderen tot 2 doelpunten 16 – 18. Tot overmaat van ramp kreeg Tom Hens een onterechte 2 minuten straftijd van de overigens goed leidende scheidsrechters en een uitgekookt Sasja kon hiervan gebruik maken om de kloof volledig te dichten 19 – 19 na 20 minuten. OLSE kon nog even de schijn hooghouden 19 – 20 en 5 minuten voor tijd stonden we met 21 – 21 nog steeds gelijk.

De betere fysiek en de grotere maturiteit van Sasja bleek voldoende om in de laatste 5 minuten OLSE definitief op achterstand te spelen. Eindstand 25 – 22.

Sasja op basis van de laatste 5 minuten de verdiende winnaar blijft voorlopig de ploeg van’t stad.

Maar OLSE lijkt gewapend om de strijd tegen de degradatie een gunstig gevolg te geven zeker met de veranderingen die er op til zijn kunnen we de toekomst denk ik met een redelijk gerust hart tegemoet zien.

OLSE: Kristof Van Wesemael 6,Dirk Claessens 6,Johannes Verhoeven 5,Tom Hens 2,Jos Riské 2,Stijn Sterck 1.

Sasja : Jacobs 10,Gijs 3,Roelants R 3,Johnson 3,Meulders 2,Thijs 1,De Pillecijn 1,Sas 1,Roelants j 1.