Oplossing gevonden voor de vakschool

Na meer dan 10 jaar leegstand en een gebrek aan financiële steun door de bevoegde overheden, is er toch een oplossing gekomen voor het gebouw op de hoek van de Rerum Novarumlaan en de Bredabaan. Sint-Ludgardis Merksem vond een partner in het Sint-Michielscollege uit Schoten om het project ‘Campus.KVO’ te realiseren en een deel van de capaciteitsproblematiek Groot-Antwerpen op te lossen.

De Sint-Ludgardisschool en het Sint-Michielscollege willen samen de onderwijssite Technicum Rerum Novarum (TRN), gelegen aan de Rerum Novarumlaan 1 te Merksem, aankopen en  renoveren.  Er komt een school, maar er wordt ook gedacht aan avondonderwijs en een kribbe. Sint-Ludgardis wil haar secundaire afdeling uitbreiden en een nieuwe (autonome) basisschool bouwen. Sint-Michiel heeft al jaren nood aan extra ruimte voor o.a. labo’s en sport. Campus.KVO biedt SMS de mogelijkheid om aan al deze dringende behoeftes te voldoen. Bovendien is de site groot genoeg om lokalen te delen om zo samen de schaarse ruimte en middelen optimaal benutten.

Beide scholen erkennen met veel respect ieders eigenheid en putten hieruit de kracht om het project succesvol uit te bouwen. De bestaande sites aan de du Chastellei en de Papenaardekenstraat blijven hun autonomie en identiteit behouden.  Campus.KVO wil naast de onderwijsfunctie een brede maatschappelijke rol spelen. Er is ambitie om op termijn een kinderkribbe en avondonderwijs te organiseren. Daarnaast moet ook de buurtwerking en het verenigingsleven een kans krijgen in de gebouwen.

Het is nu wachten op de officiële goedkeuring van Agion (subsidie-agentschap) om het activeringsproject voor de site Campus.KVO op te starten. Wanneer deze goedkeuring binnen is kan het architectenbureau Wollaert verder werken aan de grotendeels uitgewerkte plannen ivm renovatie, herstellingen en technische installaties (in hoofdzaak de gebouwen gelegen aan de Bredabaan en de middenbeuk), het ontwerp van een  nieuwbouw en van de kinderkribbe. De financiering van het totale project is al uitgewerkt en Sint Ludgardus wacht om onder de benaming ‘Sint-Ludgardis Campus.KVO’ de mogelijkheid te geven voor de aanmelding van 30 instappers, 24 kleuters (1ste kleuterklas) en 24 leerlingen (1ste leerjaar) in voor het schooljaar 2014-2015.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.