Bereikbaarheid tijdens fase 2B van de heraanleg van de Bredabaan

Op 13 januari 2014 start de volgende fase in de heraanleg van de Bredabaan. Dat wil zeggen dat het deel aan de onpare huisnummers van de Bredabaan tussen de Borrewaterstraat en de Deurnsebaan tijdelijk niet meer bereikbaar is met de wagen. De handelszaken blijven wel altijd nog te voet bereikbaar.

Bereikbaarheid van de zijstraten

Alle zijstraten (Doelhofstraat, Komiteitstraat, Van Stralenlei en Barnkrachtstraat) die uitgeven op de oneven zijde van de Bredabaan tussen de Borrewaterstraat en de Deurnsebaan lopen dood op de werfzone.

De Doelhofstraat en de Komiteitstraat worden tijdelijk dubbelrichtingstraten voor het plaatselijk verkeer. In de Barnkrachtstraat en de Van Stralenlei blijft zoals voorheen dubbelrichtingsverkeer mogelijk, maar lopen eveneens dood op de werf. De aannemer gebruikt deze laatste twee straten bovendien om zijn werf te bereiken met werfmateriaal.

Op het einde van al deze zijstraten wordt een parkeerverbod ingelast om een terugdraaibeweging mogelijk te maken.

Omleidingen

De omleidingen voor doorgaand verkeer lopen via de Antwerpse Ring of de Bischoppenhoflaan en de Deurnsebaan.

Voor lokaal verkeer gelden volgende maatregelen:

 • Frans De L’Arbrelaan
  • het verkeer dat komt van de brug van het Sportpaleis wordt afgeleid via de Duvelshoek en de Vaartkaai. Daarom is de Heirmanstraat afgesloten voor inrijdend verkeer. Het verkeer kan nog wel de Heirmanstraat uitrijden.
  • het autoverkeer dat toch doorrijdt in de richting van de Bredabaan moet een u-bocht maken en terugrijden in de richting van de brug van het Sportpaleis.
  • de tramsporen worden vanaf 13 januari opnieuw gebruikt voor noodgevallen. Daarom mag er niet op de tramsporen worden geparkeerd en dient er voorrang gegeven te worden aan de tram die passeert.
 • Verkeer komende vanuit de Minister Delbekelaan en Groenendaallaan
  • Het verkeer dat de Bredabaan inrijdt vanuit de Groenendaallaan of Minister Delbekelaan, wordt afgeleid naar de Frans De l’Arbrelaan. Let hier op voor de tram!
  • Enkel lokaal verkeer wordt toegelaten omdat de Bredabaan doodloopt op een werfzone.
  • De bussen van De Lijn in de richting van Schoten worden omgeleid via de Sint-Bartholomeusstraat.
 • Sint-Bartholomeusstraat
  • tussen de Borrewaterstraat en de Frans De l’Arbrelaan is de Sint-Bartholomeusstraat enkelrichting voor het autoverkeer in de richting van de Frans De l’Arbrelaan. Alleen bussen van de Lijn mogen de Sint-Bartholomeusstraat inrijden via de Frans de L’Arbrelaan.
  • Op het kruispunt met de Deurnsebaan worden verkeerslichten geplaatst voor een vlottere verkeersdoorstroming.
  • Het stuk Borrewaterstraat tussen de Bredabaan en Sint-Bartholomeusstraat is niet meer toegankelijk voor het autoverkeer. Dat is een blijvende maatregel, aangezien dat nu een nieuw plein is.
 • Nieuwdreef
  • Op het kruispunt met de Nieuwdreef en de Bredabaan is het vanaf 13 januari enkel mogelijk om uit de Nieuwdreef rechts af te slaan in de richting van de stad. Vanop de Bredabaan wordt het wel weer mogelijk om rechtsaf de Nieuwdreef in te slaan.

Busomleidingen

De bussen van De Lijn die normaal over de Bredabaan staduitwaarts rijden worden nu omgeleid via de Sint-Bartholomeusstraat – Deurnsebaan.
Enkel bus 650 rijdt via de Gildestraat- Terlindenhofstraat – Nieuwdreef.

Laden en lossen

Omdat fase 2B zich in het smalste gedeelte van de Bredabaan situeert is de werfzone moeilijk toegankelijk tijdens de werkuren. Daarom wordt er gevraagd aan ondernemers om zoveel mogelijk na de werkuren van de aannemer te laden en te lossen. U kan na de werkuren, als de werken het toelaten, op eigen risico de werfzone berijden om te laden en te lossen.

Er wordt in tijdelijke laad- en loszones voorzien om het leveren via de voetpaden mogelijk te maken. De voetpaden worden vrij gemaakt van obstakels. Daarom wordt er ook aan de ondernemers en bewoners gevraagd geen obstakels op het vrije voetpad op te werpen opdat er altijd een vrije doorgang is.

Laad- en loszones

 • Hoeken met de Barnkrachtstraat en de Van Stralenlei
 • De nieuwe parking achter het Districtshuis (in de vroegere Borrewaterstraat).
 • Op de linkerrijstrook van de Bredabaan (rijrichting stadinwaarts) ter hoogte van de Borrewaterstraat en de Weggestraat.

Wie individuele vragen of problemen heeft met leveringen, kan op werkdagen tussen 7 en 16 uur de aannemer contacteren op volgend nummer: 0471 95 20 84.

Huisvuilophaling

Aangezien de wagens voor huisvuilophaling niet over de werfzone kunnen rijden, wordt er gevraagd aan de bewoners en ondernemers om hun huisvuil aan te bieden buiten de werfzone.

 • Op de hoeken met de zijstraten: (dagophaling op dinsdag, dus buiten zetten vanaf maandag 20 uur): Van Stralenlei, Doelhofstraat, Barnkarchtstraat en Komiteitstraat.
 • Buiten de werfzones op de Bredabaan (nachtophaling: buitenzetten op dinsdagavond tussen 18 uur en 21.30 uur

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.