11 arrestaties en grote hoeveelheid drugs in beslag genomen

Bij een actie van het drugsteam op diverse locaties in Antwerpen en Mechelen zijn dinsdagmorgen 11 verdachten opgepakt, 4 in Merksem. Er werd ook een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs in beslag genomen. In de loop van de dag heeft de onderzoeksrechter negen personen tussen 19 en 60 jaar aangehouden.

Al enige tijd loopt bij de lokale recherche van de Antwerpse politie, afdeling drugs, een onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter naar een organisatie die handelt in verdovende middelen. Deze bende maakt gebruik van meerdere adressen, voornamelijk in de regio Antwerpen en Mechelen. De afgelopen weken bracht de politie de organisatie in kaart en werden linken gelegd tussen personen en diverse locaties.

Simultane huiszoekingen

In opdracht van de onderzoeksrechter ging het drugsteam dinsdagochtend over tot de uitvoering van simultane huiszoekingen op negen locaties in Merksem, Deurne, 2060 Antwerpen en Mechelen. Daarbij werden in totaal elf verdachten gearresteerd (vier in Merksem, zes in Deurne en één in Mechelen) waarvan er in de loop van de dag tien zijn voorgeleid op het gerechtshof. Uiteindelijk werden er negen verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De leeftijd van de aangehouden personen varieert tussen 19 en 60 jaar.

Aanzienlijke hoeveelheid drugs

Tijdens de huiszoekingen werden volgende zaken in beslag genomen:

  • 2216,77 gram heroïne
  • 1983,80 gram cocaïne
  • 57 932,40 euro
  • 13,08 gram methamfetamines
  • 410 gram marihuana
  • 31,8 gram hasjiesj
  • 1942,44 gram mengmiddel voor heroïne
  • 4 voertuigen
  • diverse drugattributen (pers, mixers, weegschalen, verpakkingsmaterialen …)
  • 20 gsm’s

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.