OLSE – Visé 27 – 32

Met de voetjes op de grond

Na de goede wedstrijden tegen de Play-Off ploegen moest OLSE vandaag tegen Visé de punten thuis houden de druk op de ketel dus.

OLSE begon vanuit een goede verdediging en met een betrouwbaar sluitstuk Jasper Mendes het best aan de wedstrijd. Na 10 minuten en een 7 – 4 stand dachten we OLSE vertrokken voor een prachtuitslag. Het radarwerk stokte af en toe en hoe Kristof Van Wesemael en Jos Riské zich ook weerden ze konden niet beletten dat Visé op slag van rust de achterstand verkleinde tot 14 – 13.

Wie dacht dat de rust ‘rust’ zou brengen in de Merksemse gelederen kwam bedrogen uit. OLSE kon nog gelijke tred houden tot 17 – 17 na 10 minuten maar moest dan toezien hoe Visé op 5 minuten tijd een 18 – 22 op het scorebord toverde. OLSE probeerde zich te herpakken en ondanks overhaasting en veelvuldig balverlies tot gevolg, konden ze 8 minuten voor tijd de kloof toch bijna dichten 24 – 25. Maar het mocht vandaag niet zijn de gelijkmaker werd gemist en Visé scoorde aan de overzijde 24 – 26. Dit scenario herhaalde zich nog eens bij 27 – 29 en Visé scoorde 2 minuten voor tijd de 27 – 30. De kopjes gingen naar beneden en Visé profiteerde ervan om de punten mee te nemen naar huis. Eindstand 27 – 32.

Maar om het in de sfeer van ‘In Vlaamse Velden’ te zeggen een verloren gevecht is geen verloren oorlog. Deze punten hadden mooi meegenomen geweest maar Eynatten en Beyne zijn O zoveel belangrijker.

OLSE: Kristof Van Wesemael 11,Jos Riské 5,Johannes Verhoeven 3,Sander Gebruers 3,Tom Hens 2,Dirk Claessens 2,Sten Dielen 1.

Visé: Danesi 9,Popivoda 5,Neuville 5,Vreven 4,Van Cosen 3,Bourlet 3,Mouchette 3.