Inbraak in districtshuis Merksem Р̩̩n verdachte opgepakt

Vannacht, kort na middernacht, belde een getuige de politie met de melding dat ze twee verdachte personen had opgemerkt aan het districtshuis in Merksem. Omdat ze even later glasgerinkel had gehoord had ze het vermoeden dat er inbrekers aan het werk waren. Er worden onmiddellijk enkele interventieteams van de politie ter plaatse gestuurd.

Toen de inspecteurs ter plaatse kwamen bleek dat er wel degelijk een ruit van het districtshuis was stukgeslagen. Even later werd in het gebouw een man opgemerkt die zich eerst wilde verstoppen maar even later probeerde aan de haal te gaan. Hij kon na een korte achtervolging te voet worden gearresteerd in de Karel Van Dammestraat. Er werd ook een tweede verdachte opgemerkt maar die kon zich uiteindelijk uit de voeten maken.

De opgepakte verdachte, een man van 28 jaar, is geen onbekende voor politie en parket. Er wordt nog onderzocht of hij ook in aanmerking komt voor twee andere inbraakpogingen in de loop van de avond voordien in twee winkels in de Borrewaterstraat. Tijdens het onderzoek weigerde de verdachte alle medewerking. Hij maakte gebruik van zijn zwijgrecht. Hij werd vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.