Transitie

Transitie is een wereldwijde beweging die mensen motiveert en op weg zet om te leven op een duurzame manier, zo onafhankelijk mogelijk van de imperatieven van onze consumptiemaatschappij. Sinds kort is er ook een Merksemse afdeling en in maart organiseren ze een startdag waarop iedereen van harte is uitgenodigd.

Transitie vermindert je ecologische voetafdruk en verlost je van de druk van de olie-industrie of de industriële landbouw. Je werkt samen met anderen aan een project en je verruimt je sociale contacten. Je gaat verspilling te lijf, je bespaart en je houdt meer over in je portemonnee.

Je kijk op je leven en op je essentiële rol in onze samenleving en onze wereld ontwikkelt zich. Kortom, met transitie leef je vrijer.

Transitie Merksem betrekt je graag in haar project en geeft hiervoor het startschot op zondag 23 maart. We verwachten je om 14 uur in het Gildenhuis, Gildestraat 10 te Merksem, voor een leerrijke, actieve en gezellige namiddag. We maken je wegwijs in de wereld van transitie en in een aantal boeiende workshops werken we met jou aan verschillende projecten.

14 uur: ontvangst, inleiding en film

14.45 uur: start van de workshops:

  • de korte keten: duurzame huis-, tuin- en keukentips
  • een CSA boerderij in Merksem
  • gemeenschappelijk tuinieren met zaden en planten
  • mobiliteit en autodelen
  • repair en recyclage

16.30 uur: afsluiten en napraten

Voor meer info kan je:

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.