Genomineerden voor De Gouden Glimlach 2014 zijn gekend

45 Antwerpse buurtwinkels vernamen donderdag dat ze door hun klanten genomineerd zijn voor De Gouden Glimlach 2014. De voorbije weken konden bewoners van de 9 Antwerpse districten een stem uitbrengen voor hun favoriete buurtwinkel. Per district gaan de zaken met de meeste stemmen door naar de eindronde, waarna een vakjury 10 zaken in de bloemetjes zal zetten als de beste Antwerpse buurtwinkels. Er wordt 1 Gouden Glimlach en 9 Zilveren winnaars gekozen.

De afgelopen 2 weken brachten buurtbewoners 29 229 stemmen uit voor een van de 270 buurtwinkels die aan deze editie van de wedstrijd deelnemen. De stemming gebeurde via stemformulieren in de winkels zelf (79% van de stemmen), via sms (9%) en via de website (12%).

Voor Merksem zijn de genomineerden : Herenkapsalon Ray, Shop & Go Delhaize/Panos, Bakkerij Wouters en Café Discutheek ’t Diamantje.

Deze winkels ontvangen een oorkonde waarmee ze hun klanten kunnen tonen dat ze bij de beste buurtwinkels in hun district horen. Alle genomineerden worden ook opgenomen in een mediacampagne met advertenties en tv-spots.

De 45 handelaars krijgen de komende weken een bezoek van een mystery shopper: een anonieme klant die een aankoop doet. Hij brengt gedetailleerd verslag uit en bij een professionele jury. Op basis van dat verslag kiest de jury De Gouden Glimlach 2014 over heel Antwerpen en per district een Zilveren Glimlach 2014.

De jury bestaat uit afgevaardigden van de mediapartners, Unizo en afgevaardigden van de stad Antwerpen.

Op 13 maart worden de laureaten tijdens een gala-avond bekendgemaakt. De winnaar van De Gouden Glimlach 2014 krijgt onder meer een mediacampagne en een feest voor de hele buurt cadeau.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.