Merksems districtscollege formuleert opmerkingen over aanleg A102 – R11

In het planningsproces voor de aanleg van de A102 – R11bis loopt momenteel een openbaar onderzoek over de voorgestelde varianten in de kennisgevingsnota.

Van 15 januari tot en met 14 februari 2014 ligt het kennisgevingsdossier van de aanleg ter inzage en kunnen er opmerkingen geformuleerd worden die kunnen worden opgenomen in het plan-MER.

Het districtscollege van Merksem heeft op 13 februari 2014 een reeks opmerkingen goedgekeurd die het heeft overgemaakt aan de dienst MER van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid gezien de aanzienlijke impact op het grondgebied van Merksem.

Zo dringt het districtscollege er onder meer op aan dat de aanleg volledig ondergronds zou gebeuren, dat deze oog heeft voor de maatschappelijke en ecologische hinder en de gevolgen op vlak van gezondheid en veiligheid voor de Merksemse bevolking en dat de aanleg afgestemd wordt met de aanleg van andere projecten als de tweede spoorwegontsluiting, Oosterweel, Bredabaan en het Albertkanaal.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.