OLSE Merksem – EHC Tournai 28 – 29

Complete off-day

Als we de eerste 2 en laatste 2 minuten buiten beschouwing laten kwam OLSE vandaag niet in het stuk voor. Na 2 minuten zette Tournai de bordjesman voor het eerst aan het werk 0 – 1, en daarna ging het voor OLSE van kwaad naar erger. 5 – 8 na een kwartier met dank aan Johannes Verhoeven die ons toch een beetje in het spoor van de tegenstander kon houden. Na veelvuldig balverlies en gemiste doelkansen mochten we nog blij zijn dat er maar 9 – 16 op het scorebord stond bij de rust.

Wie dacht dat na een donderpreek OLSE in de tweede helft wel uit een ander vaatje zou tappen kwam bedrogen uit. Het was integendeel Tournai dat een blitzstart maakte na 10 minuten konden de boeken toe en stond er 12 – 22 op het scorebord. Was het Tournai dat vanaf nu de touwtjes wat minder strak aantrok of viel het voor OLSE ineens in de juiste plooi, feit is dat de achterstand stilletjes aan werd weggewerkt en dat we op 90 seconden van het einde plots weer zicht kregen op puntenwinst 27 – 28. Ruben Mathijs bezegelde echter het lot van OLSE en maakte er luttele seconden voor tijd 27 – 29 van. Het was Mats De Coster die de eindstand mocht vastleggen 28 – 29.

Al bij al een mooie uitslag. Maar we weten nu dat er van begin tot einde, van de eerste tot de laatste seconde zal moeten geknokt worden voor elke bal elke centimeter terrein voor elk punt, en neem het aan, van iemand die al zo’n 45 jaar meedraait in het handbalwereldje, de volgende wedstrijd begint op de eerste training van de week.

OLSE: Johannes Verhoeven 7,Kristof Van Wesemael 7,Mats De Coster 5,Jos Riské 3,Tom Hens 2,Dirk claessens 2,Sten Dielen 1,Wim Verhaegen 1.

Tournai: Mathijs G 8,Olexiouk 7,Mathijs R 5,Fatoux 3,Rose 3,Grenez 1,Ndongmo 1,Luisi 1.

Guido Hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.