Politie laat 1054 chauffeurs blazen op Ijzerlaan

In de nacht van zaterdag op zondag hield de verkeerspolitie een alcoholcontrole (WODCA) op de Ijzerlaan. In de rijrichting van Merksem werden de auto’s aan de kant gezet. 1054 chauffeurs werden aan een ademtest onderworpen. Tweeëndertig mensen (3 %) hadden teveel gedronken. Zeventien van hen moesten hun wagen voor drie uur aan de kant laten staan (blaasprestatie ‘alarm’). Vijftien chauffeurs kregen een rijverbod van zes uur (blaasprestatie ‘positief’). Drie rijbewijzen werden onmiddellijk voor veertien dagen ingetrokken (alcohol). Eén chauffeur reed onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ook voor veertien dagen ingetrokken.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.