Wegenwerken E19 Kleine Bareel

Vanaf de zomer van 2014 kan het verkeer tijdens de avondspits op de E19 noord tussen Kleine Bareel en Sint-Job-in-’t-Goor over de pechstrook rijden: die wordt daar dan een spitsstrook. Dat is een extra rijstrook die op drukke momenten de capaciteit van de weg vergroot. Vlak daarvoor, tussen Merksem en Kleine Bareel, wordt er een permanente derde rijstrook toegevoegd. Studies tonen aan die maatregelen de file tijdens de avondspits aanzienlijk zullen verminderen.

Op 7 maart 2014 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van de spitsstrook. Vanaf 21u richt de aannemer de eerste werfzone in en wordt de nodige werfsignalisatie geplaatst. Het verkeer richting Breda tussen Antwerpen-Noord en Kleine Bareel moet dan over één rijstrook.

Tegelijk zullen de vier op- en afritten richting Nederland bij Kleine Bareel afgesloten zijn en geldt er een omleiding. Het verkeer dat bij Kleine Bareel de E19 Noord naar Breda wil oprijden, moet omrijden via Brasschaat (N1 en N117) om in Sint-Job-in-’t-Goor de snelweg naar Nederland op te rijden. De snelweg verlaten kan in Merksem en in Sint-Job-in-’t-Goor, dus niet in Kleine Bareel. Zaterdag gaan de vier op- en afritten uiterlijk om 11 uur weer open.

Nadien gaan de echte werken van start. Die zullen wellicht vier maanden duren, tot midden juli 2014. Tegelijk wordt ook het wegdek van de E19 vernieuwd. De rotondes op de N117 bij de op- en afritten van Sint-Job-in-’t-Goor krijgen een facelift en de brug van het complex Kleine Bareel wordt gerenoveerd. Tijdens de werken zal het verkeer over versmalde rijstroken rijden en zal het snelheidsregime aangepast worden.

Tijdens de eerste fase van de werken die loopt tot 18 april 2014 (onder voorbehoud van de weersomstandigheden), wordt er gewerkt tussen Antwerpen-Noord en Kleine Bareel in de richting van Nederland. De aannemer legt daar een extra derde rijstrook aan, rechts van de bestaande rijstroken. De weg wordt breder gemaakt en nieuwe wegmarkeringen worden aangebracht. Tegelijk wordt de brug van het complex Kleine Bareel vernieuwd (in deze eerste fase alleen in de richting van Nederland).

Tijdelijke hinder tot midden april

  • Verkeer over versmalde rijstroken

De E19 blijft in beide richtingen open.

  • Overdag beschikt het verkeer in de richting van Nederland tussen Antwerpen-Noord en Kleine Bareel over twee versmalde rijstroken, wat hinder zal veroorzaken. Verkeer dat richting Breda rijdt, doet er goed aan tijdig te vertrekken.
  • Tijdens de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 maart en tijdens de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 april is er slechts één rijstrook richting Nederland beschikbaar tussen 21 uur ’s avonds en 11 uur ’s ochtends. De aannemer plaatst of verplaatst dan de werfsignalisatie.
  • Tijdens de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 maart zijn bij Kleine Bareel alle 4 de op- en afritten richting Nederland afgesloten, het verkeer dat bij Kleine Bareel de snelweg naar Breda wil oprijden moet omrijden via Brasschaat (de N1 en N117) om Sint-Job-in-’t Goor de snelweg naar Nederland op te rijden. De snelweg verlaten kan in Merksem en in Sint-Job-in-’t Goor. Uiterlijk om 11 uur zaterdagochtend gaan de op- en afritten van Kleine Bareel weer open.

Aangepast snelheidsregime

  • Het snelheidsregime wordt ter hoogte van de werf beperkt tot 70km/u.

Meer informatie over de wegwerkzaamheden die tot half juli duren en de verkeershinder die ze veroorzaken, is te vinden op www.wegenenverkeer.be/spitsstrookE19.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.