Man zwaargewond na vechtpartij

Zaterdagavond, rond 20.40 uur, kwamen bij de politie enkele meldingen binnen dat er een zware vechtpartij aan de gang was in de Kruisbekstraat in Merksem. Enkele interventieploegen gingen onmiddellijk ter plaatse. Het duurde enige tijd voor er min of meer duidelijkheid was over wat er precies was gebeurd.

Twee vrienden hadden hun wagen geparkeerd in de Kruisbekstraat met de bedoeling iets te gaan drinken. Getuigen zagen vanuit een café en vanuit een woning hoe de twee mannen plots werden aangevallen door vier of vijf andere mannen. Het ging er agressief aan toe. De twee slachtoffers probeerden de slagen te ontwijken. Eén van de aanvallers had een vuurwapen in de hand, een andere een dikke stok of staaf. Er werd ook met stenen gesmeten waarbij een ruit van een woning sneuvelde en twee geparkeerde wagens licht werden beschadigd.

Eén van de slachtoffers werd bedreigd met het vuurwapen toen hij zijn vriend wilde helpen. Uit schrik ging hij ervandoor. Het tweede slachtoffer (32) kreeg zware slagen maar hij kon uiteindelijk ook ontkomen. Hij liep even later, met zware verwondingen, een restaurant binnen op de Maantjessteenweg. Hij werd overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis. Hij werd daar, levensgevaarlijk gewond, opgenomen. Hij kon nog niet worden verhoord.

De aanvallers zijn na de raid, even snel als ze opdoken, in een donkergekleurde wagen gesprongen en weggereden. Op de plaats waar de vechtpartij was gebeurd werden bloedspatten op het voetpad gevonden. Er lagen ook twee kapotte gsm’s en autosleutels. Terwijl de inspecteurs met hun onderzoek bezig waren kwam het tweede slachtoffer terug ter plaatse. Hij had verwondingen aan het hoofd, volgens hem omdat hij een slag kreeg met een ijzeren staaf. Hij kon weinig duidelijkheid brengen over de aanleiding van de aanval. Hij was op stap met zijn vriend. Ze wilden iets gaan eten of drinken en plots doken de aanvallers op. Zonder aanleiding begonnen die zijn vriend af te rammelen. Toen hij tussenbeide wilde komen deelde ook hij in de klappen.

Het onderzoek loopt nog. Wanneer het zwaargewonde slachtoffer kan worden verhoord komt er mogelijk meer duidelijkheid over de aanleiding voor de feiten. De aanvallers en de wagen waarmee ze zich verplaatsten worden opgespoord.

bron lokale politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.