3 inbrekers op heterdaad betrapt

Zondagmorgen, om 9.20 uur, kwam de melding binnen dat inbrekers aan het werk waren in een leegstaand pand op de Bredabaan in Merksem. Een getuige had gezien hoe drie mannen via een poortje naar de achterkant van het pand waren gegaan. Er werden onmiddellijk enkele interventieploegen ter plaatse gestuurd.

Toen de inspecteurs ter plaatse kwamen troffen ze in de tuin van het pand drie mannen. Die hadden allerlei spullen rond zich verzameld. Het ging zowel om gereedschap (tangen, messen …) als om verschillende metalen voorwerpen (platen, koperen buizen, draden van de elektrische installatie …).

Al snel werd duidelijk dat de drie in het pand hadden ingebroken. Ze hadden een ruitje stukgeslagen om zo een balk die een deur blokkeerde te kunnen wegnemen. Uit het pand hadden ze stelselmatig allerlei metalen gedemonteerd, verzameld en klaargelegd.

De drie, mannen van 21, 33 en 46 jaar, bekenden dat ze wel degelijk hadden ingebroken met de intentie alles wat kon worden verzilverd mee te nemen. De drie werden gearresteerd. Ze werden gisteren nog voorgeleid op het gerechtshof.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.