Buitenspeeldag

Op woensdag 2 april vindt de zevende editie van de Vlaamse Buitenspeeldag plaats, een initiatief van de Vlaamse overheid en de jongerenzenders Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM. De Buitenspeeldag wil kinderen en jongeren aanzetten om buiten te spelen en te sporten in de buurt. Kinderen kunnen zich tijdens de Buitenspeeldag uitleven in de negen Antwerpse districten met tal van activiteiten, van een mobiele kinderboerderij over een velcrowall tot hennatattoos en spelletjes van 100 jaar geleden.

Tijdens de Buitenspeeldag wordt er aan leerkrachten gevraagd geen huiswerk te geven aan de leerlingen en zenden Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM een dag geen televisie uit. In de stad Antwerpen worden er op 22 locaties activiteiten georganiseerd in het kader van Buitenspeeldag. Het volledige programma vinden geïnteresseerden terug op www.antwerpen.be/kinderen (> Animatie in je buurt > Buitenspeeldag 2014). Inschrijven voor de activiteiten is niet nodig. Alle kinderen die willen spelen, zijn welkom. Nog meer praktische info staat op www.buitenspeeldag.be.

In het gemeentepark Merksem kunnen kinderen zich uitleven tussen 13.30 en 17 uur met kleuterland, een mobiele binnenspeeltuin, schminken, een Buitenspeeldagbar met terras, een kinderrommelmarkt, een pannafield, een wild swing race hindernissenparcours, een kapsalon, een klimtoren met reuzeglijbaan, minigolf, volksspelen, highland games, een kinderdiscoshow,…

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.