Voor elke Merksemse wijk een budget

Het district Merksem heeft vijf wijken. Om de buurtbewoners bij het beleid te betrekken en de cohesie in dewijken te vergroten, gaat het district van start met het toekennen van een wijkbudget. Elk jaar komt er een andere wijk aan de beurt. Uiteindelijk zijn het de wijkbewoners die door stemming bepalen welk project door hen gerealiseerd zal worden.

Het districtsbestuur wil de wijkbewoners de kans geven om, samen met de buren hun leefomgeving, mee vorm te geven door voorstellen te formuleren en uit te werken.

Iedere meerderjarige wijkbewoner kan een voorstel indienen. Als het project een positief effect heeft op de buurt of de wijk en ook nog aan een aantal andere vastgestelde voorwaarden voldoet, dan kan het weerhouden worden.

De projecten die door de screeningscommissie goedgekeurd worden, worden teruggekoppeld aan de wijkbewoners. Het zijn zij die uiteindelijk door een stemming zullen bepalen welk voorstel zij gaan realiseren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.