Wielerwedstrijden in Merksem

Vandaag reed de Schotense Scheldeprijs door Merksem, maar er zijn nog andere wedstrijden die Merksem op de wielerkaart zetten:

 • Schaal Sels – UCI 1.1
  Ongetwijfeld de grootste en bekendste wielerwedstrijd van Merksem. Vroeger reed men vooral plaatselijke ronden, tegenwoordig rijdt men ver buiten Merksem. Op 31 augustus heeft de editite van dit jaar plaats
 • Antwerpse havenpijl – UCI 1.2
  De basis van de huidige wedstrijd werd  reeds gelegd in het jaar 1985 toen de supportersclub van Glenn Huybrechts ter  ere van zijn renner een wielerwedstrijd voor nieuwelingen inrichtte te Schoten (Verbertstraat)  onder de naam Grote Prijs Glenn Huybrechts.In 1989 sloegen enkele bestuursleden van de bovenvermelde supportersclub en van Royal Antwerp Bicycle Club de handen in elkaar voor de inrichting van een wedstrijd voor liefhebbers/amateurs (nu elite en beloften zonder  contract). Dit voornamelijk door het gebrek aan internationale  interclubwedstrijden voor liefhebbers in de provincie Antwerpen. Geen gewone plaatselijke wedstrijd ‘om de kerktoren’ maar een wedstrijd met een grote omloop doorheen de Antwerpse  Kempen. Op zondag 2 september 1990 ging de eerste  Antwerpse Havenpijl met start- en aankomstplaats in de Metropoolstraat te  Schoten van start.
  Sinds 2008 vertrekt de wedstrijd in Merksem. Editie 2014 heeft plaats op 10 augustus.
 • Merksemse pijl
  Geen wielerwedstrijd zoals bovenstaande, maar een dag voor wielertoeristen en het hele gezin. Georganiseerd door WTC Merksem. De editie 2014, de 22ste al,  gaat door op 24 augustus.
 • Fietseling
  Ook een ‘wedstrijd’ voor iedereen. Fietsen en wandelen met start en aankomst in het Fort van Merksem. Dit jaar gaat de fietseling door op 1 juni.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.