VISE – OLSE 29 – 30

OLSE verschaft zichzelf een beetje ademruimte

In een gelijk opgaande eerste helft nam OLSE na 5 minuten eventjes de leiding 2 – 3. Voor de rest was OLSE op achtervolgen aangewezen. Schutters van dienst Tom Hens en Dirk Claessens samen met een uitmuntende Johannes Verhoeven hielden OLSE in de wedstrijd. 16 – 14 wezen de bordjes bij de rust.

Vise kwam iets snediger uit de kleedkamer en forceerde een 4 puntenkloof na 2 minuten 18 – 14. De meegereisde OLSE supporters hielden hun hart vast maar Johannes Verhoeven wervelde als in zijn beste dagen en als nu ook Kristof Van Wesemael tot scoren kwam werd de kloof snel gedicht 21 – 20 na 10 minuten. Na een kwartier spelen kon Vise terug uitlopen tot 25 – 22, OLSE hing aan de rekker maar deze brak niet. Wilskrachtig en geruggesteund door 2 schitterende doelmannen Jasper Mendes en Rens Baeyens kwam OLSE 7 minuten voor tijd terug tot 27 – 27. OLSE had bloed geroken, in een bloedstollend slot nam Vise nog wel de leiding 28 – 27 en 29 – 28 met nog 3 minuten op de klok,maar OLSE bracht de bordjes keer op keer in evenwicht. De twee uitblinkers van de dag,Dirk Claessens bracht OLSE terug gelijk met nog 2 minuten te gaan en Johannes Verhoeven zette met zijn 10de van de avond 1 minuut voor tijd 29 – 30 op het scorebord. In een laatste minuut die echt niet voor hartlijders was hield OLSE de deur gesloten en de punten gingen mee de bus op naar Merksem.

Mede door het verlies van Beyne is de afstand tussen beide teams verdubbeld tot 4 punten.

1 vogel maakt de lente niet, we zijn er nog niet, maar er is wel een belangrijke stap in de goede richting gezet.

OLSE : Johannes Verhoeven 10,Dirk Claessens 8,Kristof Van Wesemael 5,Tom Hens 3,Stijn Sterck 2,Joost Vanderhallen 1,Mats De Coster 1.

Vise : Danesi 7,Neuville 6,Popivoda 5,Van Cosen 3,Mouchette 3,Duchemann 2,Vreven 1,Osmola 1,Bourlet 1.