OLSE – Beyne 23 – 25

De eerste mogelijkheid om OLSE in een vroeg stadium van de Play-downs naar een veilige haven te brengen is grondig mislukt.

Een onvoorstelbaar zwakke start van OLSE leverde Beyne al vroeg een 0 – 6 voorsprong op. Na 25 minuten kwam OLSE voor het eerst aan het venster piepen 11 – 10. Teveel onnodig balverlies zorgde er voor dat Beyne bij de rust de touwtjes stevig in handen had 11- 14. Met grote dank aan Jasper Mendes die OLSE voor een nog grotere achterstand behoede.

De tweede helft kondigde zich beter aan met Dirk Claessens die nu ook de weg naar doel vond en alzo Kristof Van Wesemael een beetje kon ontlasten, eindelijk moest Beyne ook iemand anders dan Kristof Van Wesemael proberen het scoren te beletten. Beyne had het daar moeilijk mee en OLSE ging op en over Beyne 18 – 16 met nog 13 minuten op de klok. Opnieuw veelvuldig balverlies gaf Beyne een vrijgeleide naar de overwinning 3 minuten voor tijd wezen de bordjes 20 – 23. Met nog 1 minuut te spelen kon OLSE nog even hopen bij 23 – 24. Een halve minuut voor het einde van de wedstrijd kon Jasper Mendes de winninggoal van Beyne uit zijn doel ranselen de rebound viel in OLSE handen maar alweer hielden we het hoofd niet koel in plaats van rustig een kans te creëren probeerde Jos Riské de verre pas die, tekenend voor de hele wedstrijd, ook nu weer in handen van Beyne viel en zij namen dit geschenk met dank aan. Eindstand op de valreep 23 – 25.

OLSE: Kristof Van Wesemael 10,Dirk Claessens 4,Wim Verhaegen 4,Johannes Verhoeven 2,Tom Hens 1,Mats De Coster 1,Stijn Sterck 1.

Beyne: Geradon 6,Dolce 5,Valkeners 3,Vladescu 3,Thoelen 3,Meode 3,Grevesse 2.