Drijvende tentoonstelling 75 jaar Albertkanaal

Het Albertkanaal wordt 75 !

Tot en met zondag 27 april ligt duwbak ‘Albert’ met aan boord de multimediale tentoonstelling over 75 jaar Albertkanaal aan de Oostkaai in Merksem. De tentoonstelling werd dinsdag officieel geopend door Limburgs gouverneur Herman Reynders, eerste gedeputeerde Luk Lemmens van de Provincie Antwerpen, Minister van staat Willy Claes vanuit zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur van NV De Scheepvaart, afscheidnemend gedelegeerd bestuurder Erik Portugaels en zijn opvolger Chris Danckaerts.

De tentoonstelling geeft een overzicht van het nostalgische verleden en van de toekomst van het Albertkanaal. De relatie tussen binnenvaart, economie en werkgelegenheid wordt weergegeven alsook het vervoer per schip als alternatief voor de files op de wegen komt aan bod.

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen via een quiz hun kennis van de binnenvaart testen. Daarnaast kunnen ze genieten van een hapje en drankje in ‘Brasserie Albert’.

Na Merksem vertrekt de duwbak richting Schoten. Daarna komen de Beverdonk Containerterminal, Geel, Ham, Beringen, Hasselt, Genk, Eigenbilzen en tot slot Vroenhoven aan bod. De tentoonstelling loopt tot 15 juni.

Tijdens het weekend (10u – 20u) is de tentoonstelling gratis toegankelijk. Op weekdagen is ze na reservatie open voor groepen en organisaties. Meer info op www.75albertkanaal.be

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.