Directeur Oscare en olifant naar DVV Antwerp 10 Miles

Elk jaar komen er meer dan 700 kinderen onder de twaalf jaar terecht in één van de brandwondencentra. Meestal gebeurt dit door verbrandingen met hete vloeistof. Voor deze kinderen en hun familie is dit telkens een begin van een lange, vaak pijnlijke en dure revalidatie. Oscare staat al jaren klaar om hen de meest gespecialiseerde nazorg te bieden buiten de normale ziekenhuiscontext en dat kost handenvol geld.

Op de DVV Antwerp 10 Miles willen we de mensen er even op attent maken dat de littekens van brandwonden ‘voor altijd’ zijn en een ongeluk sneller gebeurd is dan je denkt.

Begin dit jaar daagde Koen Maertens, directeur van Oscare, zijn Facebookvrienden uit. Bij 100 likes zou hij de 10 Miles lopen ten voordele van het Kinderbrandwondenfonds van Oscare. Koen haalde in minder dan 24u moeiteloos het dubbele. Ondertussen heeft een tiental sympathisanten van Oscare zijn voorbeeld gevolgd en gaan ze samen de uitdaging aan. Oscare neemt aanstaande zondag dus als ploeg deel aan de DVV 10 Miles.

Flamio, onze brandweerolifant en de mascotte van het Kinderbrandwondenfonds, besloot dan maar om ook mee te doen en loopt samen met de kinderen de Chiquita Kids Run.

De actie van onze directeur werkt blijkbaar inspirerend, want ook Brandweer Antwerpen loopt de DVV Antwerp 10 Miles, volledig in interventiekledij en met brancard met pop van 75 kg, ten voordele van Oscare. Aan allen alvast veel succes gewenst!

Supporteren en doneren is de boodschap.

Rekening nummer  IBAN: BE78 7354 4444 4486 BIC: KREDBEBB mededeling: gift 10 Miles

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.