Fietsers maken meer kans op winst tijdens ‘Met belgerinkel naar de winkel’

Van zaterdag 26 april tot en met zaterdag 31 mei nemen de stad Antwerpen en haar districten opnieuw deel aan de jaarlijkse campagne ‘Met belgerinkel naar de winkel’. Deze actie van Bond Beter Leefmilieu, Unizo en de Gezinsbond stimuleert klanten om hun boodschappen met de fiets of te voet te doen. Verspreid over de negen districten staan 623 handelaars klaar om stappende en trappende klanten extra welkom te heten. In Merksem alleen al doen er 93 winlels mee.

Ook dit jaar nemen de stad Antwerpen en haar districten deel aan ‘Met belgerinkel naar de winkel’. De stad en de districten willen inwoners en bezoekers aanzetten om kleine verplaatsingen, zoals gaan winkelen, al fietsend of al wandelend te doen. Dit is gezonder en aangenamer voor de buurt.

In samenwerking met Unizo en de Gezinsbond heeft de Bond Beter Leefmilieu het concept ‘Elke dag fietsen, elke dag winnen’ uitgewerkt. Wie met de fiets of te voet gaat winkelen bij een van de deelnemende handelaars, krijgt een tombolabiljet met een unieke code. Na registratie van de code op de website van de Bond Beter Leefmilieu maakt elke deelnemer dagelijks kans op een prijs die wordt uitgereikt over heel Vlaanderen.

Verspreid over de negen districten nemen 623 handelaars deel, met het hoogste aantal deelnemers in de districten Antwerpen (250), Merksem (93), Berchem (75) en Ekeren (65). Een aantal districten organiseert ook extra activiteiten. In elk district valt bovendien een mooie retrofiets van het Belgische merk Achielle te winnen.

Een overzicht van de extra activiteiten die de verschillende districten organiseren:

  • In Antwerpen (250 deelnemende handelaars) worden de winnaars uitgenodigd in het districtshuis.
  • In Berchem (75 deelnemende handelaars) vallen naast de retrofiets zowel een exclusieve Berchemse fietstas als geschenkpakketten en tegoedbonnen van de deelnemende handelaars te winnen. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 20 september tijdens Berchem Bal, dat wordt afgesloten met een optreden van coverband Cookies & Cream.
  • In Berendrecht-Zandvliet-Lillo (23 deelnemende handelaars) worden de winnaars uitgenodigd op een prijsuitreiking in het districtshuis.
  • In Borgerhout (25 deelnemende handelaars) zet winkeliersvereniging BOHO2140 tijdens ‘Borgerhout Fietst’ op zondag 11 mei de actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’ extra in de kijker. Alle deelnemers aan ‘Borgerhout Fietst’ krijgen een tombolabiljet en maken die dag ook kans op enkele prijzenpakketten. Op de ‘Dag van de klant’ van zaterdag 27 september reikt het districtscollege de hoofdprijs uit.
  • In Deurne (27 deelnemende handelaars) vindt als openingsactie een fietstocht plaats op maandag 28 april van 13 tot 15 uur. Naast de districtsvoorzitter en de plaatselijke vereniging ‘De Fietsvriendinnen’ fietsen ook leerlingen van basisschool De Kangoeroe mee. De prijsuitreiking vindt plaats in het districtshuis.
  • In Ekeren (65 deelnemende handelaars) krijgen bezoekers op de avondmarkt van vrijdag 25 april een gadget aangeboden aan het infostandje van ‘Met belgerinkel naar de winkel’. Tijdens de actie vragen verschillende scholen ook aandacht voor fietsveiligheid. Zo zullen de kleuters en de leerlingen van basisschool De Kleurenboom op vrijdag 16 mei met het nodige belgerinkel een fietstocht rond de school maken. De prijsuitreiking vindt plaats in het districtshuis.
  • In Hoboken (40 deelnemende handelaars) voorziet het district een prijsuitreiking met receptie.
  • In Merksem (93 deelnemende handelaars) houdt het district een slotreceptie op maandag 23 juni, waarop de winnaars hun prijs overhandigd krijgen. De eerste prijs is de retrofiets. Verder maken deelnemers kans op een fietskoeltas gevuld met wereldwinkelproducten en een cadeaucheque van een lokale fiets- en motorwinkel.
  • In Wilrijk (25 deelnemende handelaars) zitten er naast de retrofiets twee aankoopcheques van 50 euro in de prijzenpot. De prijsuitreiking met receptie vindt plaats in het districtshuis.

Meer info over de campagne ‘Met belgerinkel naar de winkel’ is te vinden op www.belgerinkel.be.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.