Ook Virgo Maria bouwt

De Merksemse scholen komen de laatste tijd wel eens met hun bouwplannen naar buiten. Merksem leeft en groeit en de scholen moeten zich opmaken voor de komende generaties. Vandaar dat we onlangs konden lezen dat het Sint Eduardusinstituut op de Bredabaan aan een nieuw gebouw is gestart. En ook ‘de vakschool’ wordt vanaf volgend schooljaar opnieuw in gebruik genomen en vernieuwd als uitbreiding van Sint Ludgardis. Maar ook Virgo Maria in de Terlindenhofstraat gaat bouwen. Het prefabgebouw van de kleuterschool en de containerklassen van de basisschool moeten plaats maken voor een nieuwbouw van 1.900 vierkante meter.

In de huidige gebouwen zitten momenteel 260 kleuters en 330 leerlingen van het basisonderwijs. De werken aan de nieuwbouw van 4,3 miljoen euro wordt vanaf de lente 2015 opgetrokken en zou af moeten zijn in het najaar van 2016.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.