10 maanden voor kopstoot bij gevecht waar man oog verliest?

Deze week kwam de zaak van Nadir O. en Fredi K. voor de rechter. Het Openbaar Ministerie vraagt 10 maanden cel voor Nadir O. (32) uit Merksem. De man deelde een kopstoot uit tijdens een gevecht in Café d’Anvers. Mede vechtersbaas Fredi K. (30) uit Antwerpen hangt 2 jaar boven het hoofd. Hij stak bij het slachtoffer een oog uit met een glasg.

Slachtoffers Koen D. was op 29 oktober 2011 in het gezelschap van Sascha V. en hun vriendinnen zijn verjaardag vieren in Café d’Anvers. Op de dansvloer kwam de broer van Nadir O. dicht bij de vrouwen dansen. Die hadden hier geen behoefte aan en Koen D. liet aan Nadir O. verstaan dat hij dit beter niet deed. Hierop gaf de dronken Nadir O. hem een kopstoot .

In het tumult kreeg Sascha V. een glas in zijn oog. Zijn oog kon niet meer gered worden en werd ondertussen al 3 keer geopereerd. Hij heeft nu een prothese.

Het gezelschap en onafhankelijke getuigen duidden Ferdi K. als de dader aan. Die beweert dat het om een ongeluk gaat daar hij op het moment van de feiten niet eens een glas zou hebben vastgehad. Hij geeft wel toe tussen beiden te zijn gekomen na de kopstoot. Volgens hem moet het slachtoffer per ongeluk geraakt zijn door een glas van een omstaander. Maar volgens een deskundige werd het glas met bruut geweld in het oog gedreven.

Vonnis op 12 juni.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.