OLSE – Eynatten Raeren 26 – 25

OLSE kan het toch!

Voor ik aan dit verslag begon heb ik me eerst nog eens in de wang geknepen om te voelen of ik echt wel wakker was en dat wat we gisteren meemaakten geen droom was. Dat een voltallige spelersgroep zo goed luistert had ik niet verwacht, voor het seizoen had ik geschreven dat we dit jaar tot de laatste seconde zouden moeten werken om ons behoud te verzekeren en zie … maar nu eerst het verslag.

20.15 uur voorstelling van de ploegen, de stress bij de 28 spelers droop er gewoon af gelukkig waren er de scheidsrechters Martens en Verdonck die al voor hetere vuren gestaan hebben die het hoofd koel hielden. Eerste fluitsignaal en Eynatten wierp de wedstrijd op gang, en ze lieten al meteen zien dat ze niet gekomen waren om te verliezen 0 – 1. OLSE liet er ook geen gras over groeien en stelde via Wim Verhaegen meteen gelijk. Dit spelletje ging 5 minuten door 3 – 3. Bij OLSE was Johannes Verhoeven de man van de eerste 10 minuten met 4 doelpunten sloeg hij na 10 minuten een eerste kloofje 6 – 4. Op het kwartier was het echter Eynatten dat de touwtjes terug in handen nam 8 – 9. Dirk Claessens liet zien dat ook hij bij de les was en na 20 minuten bij 11 – 9 leek het voor OLSE in de juiste plooi te vallen. Eynatten kromde de rug en bij de rust waren de rollen omgedraaid 12 – 14 en Eynatten kon met een goed gevoel gaan rusten.

Ondertussen liep het onheilspellende bericht binnen dat Beyne vlotjes de maat leek te nemen van Doornik en dus was de ploeg die in Merksem verloor de pineut en de degradant.

OLSE kwam het beste uit de kleedkamer en werkte binnen de minuut de achterstand weg. Dirk Claessens en de nu ook tot scoren komende Kristof Van Wesemael hielden de bordjes in evenwicht ook al was OLSE steeds op achtervolgen aangewezen 17 – 17 na 8 minuten. Schroeder en Lück vonden het nu welletjes en na 10 minuten keken we terug tegen 17 – 19 aan. Op het kwartier kon Tom Hens de aansluiting terug bewerken 19 – 20 maar dan moest OLSE de rol lossen op 3 minuten tijd nam Eynatten een stevige optie op behoud 20 – 24 na 18 minuten. Sander Gebruers met een enig mooi doelpunt en Jos Riské lieten de hoop bij de OLSE supporters nog even opleven 22 – 24 met nog 10 minuten op de klok. Als Krstev er in de volgende aanval opnieuw 22 – 25 van maakte gaf niemand nog een cent voor OLSE.

De mannen van Lars Bertels en Robert Goliat dachten er echter anders over Kristof Van Wesemael maakte er 8 minuten voor tijd 23 – 25 van, maar nu vielen de kanonnen stil of waren het de doelmannen die nu de hoofdrol opeisten, maar 3 minuten voor tijd scoorden alweer Dirk Claessens en Mats de Coster de stand was opeens terug gelijk 25 – 25. Het dak van de Rode Loop ging er af maar het nagelbijten was nog niet gedaan. Onze OLSE spelers zouden niet misstaan in een Aspe of Hitchcock thriller.

De 29ste minuut missen we een penalty en een quick break en om de spanning helemaal ten top te drijven missen we ook de rebound. Met nog 59 seconden te spelen heeft Eynatten het behoud in handen. Wat kan een minuut lang duren op 15 seconden van het einde ontneemt Jasper Mendes met een prachtparade Eynatten de zekerheid van een verlengd verblijf in eerste nationale. OLSE trekt opnieuw ten strijde en 2 juist ja U leest het goed 2 seconden voor tijd werpt Stijn Sterck OLSE de hemel in. Eindstand 26 – 25.

2 seconden, een wereld van verschil, van de hel naar de hemel. Bloed zweet en tranen heeft het gekost maar het is gelukt het feestje kan beginnen. En het is een feestje geworden tot in de vroege uurtjes of wat had je gedacht.

OLSE: Dirk Claessens 7, Mats De Coster 4, Kristof Van Wesemael 4, Johannes Verhoeven 4, Wim Verhaegen 3, Tom Hens 1, Sander Gebruers 1, Jos Riské 1, Stijn Sterck 1.
Eynatten: Lück 6, Schroeder 5, Denert 4, Krstev 3, Pavlov 2, Jerusalem Düttle Vandeberg Jansen Schauff 1