Inbraak in kinderdagverblijf – hongerige verdachte (35) opgepakt

Een buurman van het kinderdagverblijf IBO Villa in de Speelpleinstraat in Merksem belde vannacht de politie nadat hij vanuit dat dagverblijf gestommel had gehoord. Er werd onmiddellijk een interventieteam ter plaatse gezonden.

Toen de inspecteurs ter plaatse kwamen stelden ze vast dat een deur die toegang geeft tot het gebouw open stond. Er werd nazicht gedaan in het dagverblijf. In de voorraadkamer werd een man betrapt en ter plaatse gearresteerd.

Tijdens het onderzoek bleek dat verschillende lokalen van het kinderdagverblijf waren doorzocht. De verdachte was naar binnen geraakt nadat hij een dubbel houten paneel onder een raam had stukgeslagen en opengebroken. De isolatie van de muur lag verspreid aan de buitenkant van het gebouw. Via het gat dat was ontstaan was de dader dan in de keuken geraakt.

De inspecteurs troffen een frietketel aan die warm aanvoelde. Vermoedelijk had de verdachte deze aangezet om eten op te warmen. Hij had al een en ander uit een ijskast genomen en klaargelegd. En hij had in afwachting ook een snoepreep opgegeten.

De inspecteurs vonden ook een laptop en een rugzak terug met daarin een digitale camera en een gsm. De verdachte had die spullen klaargelegd om die later als buit mee te kunnen nemen. Hij droeg, toen hij werd gearresteerd, ook een jas die hij ter plaatse had gestolen.

De verdachte, een man van 35 uit Wommelgem, verklaarde nadien dat hij wat was gaan rondkijken aan het kinderdagverblijf. Hij zag dat een deur open stond en was naar binnen gegaan met de bedoeling zijn honger te stillen. En toen was de politie toegekomen. Hij werd vandaag voorgeleid op het gerechtshof.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.