Drugshond Bo levert uitstekend werk bij arrestatie dealer

Inspecteurs van het drugsondersteuningsteam (DOT) hebben gisteren een 23-jarige dealer uit Hoboken opgepakt. Met de hulp van drugshond Bo van het hondenteam van Lokale Politie Antwerpen vonden de speurders bij hem thuis en in zijn wagen een aanzienlijke hoeveelheid marihuana, hasj en cocaïne. De verdachte werd voorgeleid op het gerechtshof.

Gisteren, om 12.20 uur, zagen inspecteurs van het DOT dat de bestuurder van een Volkswagen Golf op een nogal assertieve manier door het verkeer slalomde op de Groenendaallaan. Ze bleven de wagen volgen via de oprit van de Ring (rijrichting Nederland) tot aan de afrit aan de Bredabaan. Daar reed de bestuurder, nadat hij onderweg nog enkele verkeersovertredingen had begaan, de parking van McDonald’s op.

De inspecteurs gingen over tot controle van de wagen en de bestuurder. Snel werd duidelijk, alleen al afgaande op de geur in de wagen, dat de bestuurder waarschijnlijk verdovende middelen bij zich had. De man gaf dat ook toe en haalde een klein stukje hasj boven. Na grondig onderzoek van het voertuig werd tussen de binnenbekleding nog een hoeveelheid marihuana (meer dan 5 gram) gevonden. Later wees drugshond Bo nog ruim 2 gram marihuana in de wagen aan. De verdachte, een man van 23 jaar uit Hoboken, had in zijn onderkleding ook nog eens 5 gebruikersdosissen cocaïne verstopt.

Later op de middag werd een huiszoeking uitgevoerd in de woning van de verdachte. Ook daar leverde drugshond Bo een belangrijke bijdrage. In totaal werd 419 gram cocaïne in beslag genomen. In de woning werden ook nog een precisieweegschaal en verpakkingsmateriaal voor drugs teruggevonden. Als kers op de taart vonden de onderzoekers ook nog vier verboden wapens, nl. een geladen handvuurwapen, pepperspray en twee boksbeugels waarvan er één was voorzien van een taser. De wapens werden in beslag genomen, alsook drie gsm’s.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.